torstai 13. toukokuuta 2010

Arki (-m)

Nytköhän se arki tullee, ku ei meinaa jaksaa tännekkään kirjotella...? Varmaankin. Viimepäivinä oon saanu hyvät naurut kun oon kuunnellu Kettusen kirjaa, äänikuunnelmana. Sitä Markus Kajoa on hyvä kuunnella, se kyllä miettii monenlaisia asioita. Ei tartte ihan kaikkea ittekkään miettiä, ku se on miettiny niitä jo valmiiksi. Suosittelen.

Säät on täällä olleet suosiolliset, vettä ei ole tullu varmaan viikkoon! Se on pitkä aika täällä, se. Aurinko on paistanut, niin ihan kesäfiilis on täällä. Shortsit jalassa ja t-paidassa saa hillua.

Toissapäivänä lenkillä Okkerin kanssa taidettiin nähdä kojootti, tai sen perse. Tuossa viereisessä puistossa se nähtiin. Ei tosin nähty kuin takaosa vilaukselta, kun joku koiramainen elukka hilpaisi polun poikki. Värit ja häntä olivat just niinkuin kojootilla. Ja täällä niitä on paljon. Kun ihmiset ovat hävittäneet aikojen saatossa isommat pedot kuikkaan, niin kojootit ovat hyödyntäneet tilaisuutta hyväkseen ja asettuneet kaupunkeihin asumaan. Samoin kuin pesukarhut. Noista kojooteista on laitettu ihan varoitustauluja, että "ne ovat ovelia ja röyhkeitä, älä rohkaise niitä lähestymään, varo pienten lemmikkien kanssa, kojootit saattavat napata ja syödä ne, jne, jne"

Sopivasti tuohon kojoottihavaintoon liittyen, niin Katja olikin hommannut meille eläin- ja kasvioppaat. Siitä pystyi sen nopeasti tarkistamaan. Aateltiin, että olisihan mukava, jos etsittäisiin näille englanninkielisille elukoille myös suomalaiset nimet. Varmaan muistatta, että tässä parisen vuotta takaperin uusittiin nisäkkäiden nimistöä, esim. maamyyrästä tuli kontiainen. Nythän on niin, että monta muutankin (hölmöä) nimeä oli nimetty: kauppiasrotta on kauppiasrattu, pussimäyrästä tuli pusseli, piikkisika on piikikkö, vuorimajavasta tuli murrikka, ja mikä naurettavinta, maaoravasta tuli tikutaku! Ties mitä rattuleita ja hiiruleita ja myyryjä sieltä nimistöstä löytyi. Ja mikä on myllikäs? Ihan hölmöksi on mennyt tämäkin asia. Hakekaa netistä nisäkäsnimistöä, niin sieltä löytyy.

Jaahas, kahvi olis näköjään tippunut, menempäs juomaan sitä.

4 kommenttia:

  1. Ukko alkaa laitostua, tai kotiutuako pitäisi sanoa.
    Täällä lähtöjuttuja valmistellaan - Nokian ja USAn suurvalta-aseman säilyttäminen näyttää vaativan melko julmetun läjän täytettyjä dokumentteja ennenku Antti perheineen pääsee katsomaan Kalifornian kojootteja.
    Oliko kahvi hyvää?

    VastaaPoista
  2. Ei kovin, parempaakin oon juonu. Kahvi on omituisesti tummemman väristä, ku maitoa lorauttaa joukkoon, mutta laimean makuista, vaikka olis kovempaakin paahtoa. Outoa. Ota kahvia itelles mukaan, luulen että siellä Jenkkilässä ei tilanne ole yhtään kummempi.

    VastaaPoista
  3. Jaa porukkaa pukkaa ameriikkaan ja kanataan niin että meikäläiselle tulee uusi perse kylkeen kun ei uskalla enää mihinkään päin pyllistää kun teitä metropoliitteja on joka paikassa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos sahkopostista! Kyllapa siella nayttaa vehrealta ja kauniilta. Olenkin kylla kuullut paikasta monenmoista hyvaa. Olympialaisten aikaan naytettiin hienoja paikkoja ja lisaksi yksi meidan tuttavamme taalta on siella asunut ja haaveilee takaisinmuutosta. Pistin tosiaan LinkedIn paivityksen alta pois kun kohta tulee uusi. Ei tohdi viela enempaa kertoa kun ei ole nimia paperissa. Terveisia ja ollaan yhteyksissa!

    VastaaPoista